Matkapuhelin

0400 749 099

Sähköposti

sanna.koivisto@jokanainen.fi

Käyntiosoite

Ruukintie 37 | Seinäjoki

Miten minusta tuli kätilö ja yrittäjä?

Pienenä tyttönä toiveammattini oli ehdottomasti eläinlääkäri, James Herriotin tarinoiden innoittamana. Harrastin pikkuisen hevostelua ja toivoin kiihkeästi omaa koiraa. Yläasteikäisenä minusta oli tulossa sisustussuunnittelija tai arkkitehti. Lukiossa ymmärsin, että ihmiset – nehän ovat minun juttuni! 

Koska ihmisten auttaminen ja kristilliset arvot olivat jo tuolloin lähellä sydäntäni, hain ja pääsin ”Sisikselle”.  Diakoni-nuorisotyön- ohjaajan 4,5 vuoden kasvattava “kuuntelemisen ja kohtaamisen koulutus” vei seurakuntatyön lisäksi harjoitteluihin alkoholistien pariin, lastenkoteihin, toimimaan kehitysvammaisten kanssa, Viroon ja Skotlantiin asti.

Diakoni-nuorisotyönohjaaja 1998

Elettiin vuosituhannen vaihdetta, kun tapasin tulevan mieheni ja sain  nuorisotyönohjaajan sijaisuuden Valkeakosken seurakunnasta.  Sijaisuuden viimeisillä viikoilla käteeni osui diakonien hyllystä elämäni suunnan muuttava kirja: kunnankätilö Anna Luodon muistelmat. “Kun ei ollut rahaa, tehtiin lapsi” –  teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Olin löytänyt kutsumukseni!

Kätilöksi valmistuminen oli myös hyvin henkilökohtainen kokemus. Kolmen kuukauden kuluttua valmistumisesta sain esikoiseni.  

Kätilö AMK 2005

Olen työskennellyt noin kymmenen vuoden ajan raskaana olevien, synnyttäneiden ja vastasyntyneiden sekä naistentautien potilaiden parissa Seinäjoen keskussairaalassa. Nautin todella sairaalakätilön työstä! Aika ajoin asioin naistenosastolla asiakkaana itsekin. Sairaalatyön keskellä opiskelin myös terveydenhoitajaksi.

Terveydenhoitaja AMK 2017

Viimeisellä äitiyslomallani osallistuin lantionpohjan toimintahäiriöiden hoito ja ennaltaehkäisy – koulutukseen. Tämä lähes vuoden mittainen koulutus syvensi ymmärrystäni anatomiasta ja laajensi tietoani kuntoutuksen mahdollisuuksista. 

2020 vuoden alusta hakeuduin joukkopapanäytteiden ottajaksi Mehiläiselle. Näytteenotossa näin, miten paljon naisilla on kysymyksiä ja vaivoja, muttei paikkaa, mistä he saisivat apua. Täydennyskoulutuksesta saamani tiedon ja papanäytteiden ottamisesta karttuneen kokemuksen myötä aloin haaveilla kaikenikäisten naisten ihka omasta neuvolasta. Saarelan Leenan rohkaisemana sitten perustin elokuussa 2021 JokaNainen – toiminimen.

Kätilön työ on innostavinta, mitä tiedän! Se haastaa, koettelee tiedon ja ammattitaidon, rohkeuden ja intuition. Parasta kätilön työssä ovat asiakkaat; ainutlaatuiset, yksilölliset ja persoonalliset kaikenikäiset naiset, äidit, perheet ja hurmaavat vastasyntyneet.  Vaikka nautinkin tiedon jakamisesta, ohjaamisesta ja opastamisesta, ovat kohtaamiset asiakkaiden kanssa se suola, joka sytyttää, inspiroi ja rohkaisee kokeilemaan uusia asioita. Kuten nyt tämä yritys. Se on perustettu sinua varten, nainen, että sinulla olisi paikka, jossa tulet kuulluksi, nähdyksi, autetuksi ja saisit huoliisi huojennusta. 

Kohtaamisiin!